Det starter med gode råvarer
Gris Lam & Co er en lille familieejet virksomhed. Vi står selv for slagtningerne af langt størstedelen af de dyr, vi bruger i vores produktion. Det er kernen i vores DNA, at vi kender de landmænd vi handler med, og ved de passer godt på deres dyr. For at mindske afstanden fra gård til slagteri, samarbejder vi med en række mindre lokale slagtehuse rundt om i landet. Det sikrer en høj dyrevelfærd, og er samtidig med til at bevare arbejdspladserne ude i landkommunerne. For at et kødprodukt kan opnå Dyrenes Beskyttelses fineste anprisning, tillades op til 8 timers dyretransport. Til sammenligning transporteres de dyr vi slagter, aldrig over 2 timer. Det giver mindre stressede dyr, og dermed både en bedre samvittighed og en højere kødkvalitet. De dyr der ikke er vant til menneskekontakt i det daglige, og derfor ikke kan indfanges uden stress, skydes på marken i det fri.
Tag på gårdbesøg her 

 

Dyrevelfærd
Kreaturer der lever et naturligt liv Vores kalve får mælk i minimum tre måneder efter at de bliver født. Rigelig mælk er med til at sikre kalvens trivsel. Vores kreaturerne går på græs hele sommerhalvåret fra 15. april til 1. november. Om vinteren bliver de fleste kreaturer i stalden. Dette skyldes først og fremmest det danske vejr: Der vokser ikke græs om vinteren i Danmark, så der ville ikke været nok foder at hente på markerne. Derudover betyder de ofte fugtige vintre, at køerne ville træde marker og drivveje op til mudderpøle, hvis de kommer ud - hvilket både ville ødelægge markerne og være til gene for køerne og deres klovsundhed. I staldene er der så godt plads, at dyrene kan bevæge sig frit omkring, og rode i strøelsen. Motion er afgørende for dyrenes trivsel. Den foder de spiser består af minimum 60 procent grovfoder som græs, ensilage, halm eller roer. Udover grovfoder, får kvæg også kraftfoder. Kraftfoder kan være byg, hvede, havre, raps, majs og indeholder meget energi og protein. Foderet er altid økologisk dyrket. 

Glade grise med krølle på halenVores grise er født på friland, hvor de kan lege, rode i jorden og drikke mælk hos deres mor. Når de bliver større og har vænnet sig til at spise foder, kan de bevæge sig frit omkring både ude og inde. I stalden har de masser af halm, de kan rode i og lige så meget økologisk grovfoder, som de kan spise. Grisenes foder består af bla. frisk grønt, hø eller rodfrugter. Den naturlige kost gør, at grisene bruger lang tid på at spise hver dag, og det holder dem beskæftigede

 

Fersk kød
Det er altid slagtere med mange års praktisk erfaring der besigtiger, opskærer, hakker og pakker vores kød. Det giver vores produkter samme høje kvalitet hver gang. Vores økologiske produktionsform og den dyreetiske transport giver i kombination med en korrekt modningsproces nogle unikke stykker kød med masser af struktur og smag. Den gode struktur i kødet opstår, når dyrene får lov at bevæge sig frit omkring og dermed opbygger en naturlig muskelmasse. 

 

Pølser
Vores sortiment af økologiske pølser er lavet på gammeldags bindefars, så de fremstår saftige og smagfulde. De er fremstillet uden brug af gluten eller laktose, og smagt til med gode, velafbalancerede krydderier.
Vores gode spege- og tapaspølser er fremstillet af hele, reelle kødstykker, så strukturen er fast med masser af bid. Under modningen fordamper op til 30% af væsken, så pølserne opnår en intens og mættet smag.Pølserne røges over bøgeflis i en gammeldags røgeovn. 

 

Delikatesser
Vores faglærte slagtere fremstiller et væld af lækre specialiteter og delikatesser. Lige fra stenovnsrøget, tørsaltet bacon til gode rilletter, sylter og lækkert tilbehør. Du kan finde vores produkter her på siden, på nemlig.com eller i køledisken i din lokale Irma.

 

Økologiske måltidsløsninger
Vores måltidsløsninger tager udgangspunkt i gode økologiske råvarer. Det er fagudlærte kokke, der står for tilberedning, udvikling og tilsmagning af vores opskrifter. Alle produkter er fremstillet uden brug af gluten og laktose i vores eget køkken i Hedehusene. Vores opskrifter udvikles med den størst mulige respekt for det oprindelig forlæg. Således tilberedes vores bolognese fx. efter autentisk italiensk opskrift som en ragu med masser af gode urter og en lang tilberedningstid. 

Nogle af vores måltidsløsninger består af delelementer, som du selv tilbereder til en måltid hjemme i dit køkken. Det eneste du skal gøre, er at varme elementerne op, anrette på tallerkenen og måske tilføje dit eget touch. På den måde får du et sundt, veltilberedt og tilpasset måltid uden madspild.Velbekomme.