På mærkerne

 

Med på mærkerne
I dag findes der rigtig mange mærkeordninger til vores fødevarer. Dette skyldes først og fremmest at I som forbrugere stiller krav til de fødevarer vi producerer, og det er vi rigtig glade for. På Gris Lam & Co’s pakker finder I ingen mærker andet end det røde Ø. Det er der to årsager til. Den første er, at 
størstedelen af vores kød, kommer fra små lokale bønder. Alle de bønder vi samarbejder med lever alle op til Dyrenes Beskyttelses krav for god dyrevelfærd. Mange er godtkendte til at bære mærket. Men nogle er så små, at ressourcerne måske ikke er til det. Dem ønsker vi ikke at udelukke. 

 

Den anden grund er, at kød fra dyr, der slagtes lokalt i al beskedenhed ligger udenfor kategori. Både Dyrenes Beskyttelse og Fødevarestyrrelsens ”Bedre dyrevelfærd” hjerteordning tillader at dyrene transporteres 8 timer i lastbil fra den gård, hvor de er opvokset på til det slagtehus, hvor de skal slagtes. 
Det synes vi er langt. Derfor slagter vi lokalt. Det kan være lidt af et puslespil at få det hele til at gå op, men når det kommer til såvel dyrevelfærd som kvalitet, er det den ekstra indsats værd. Du kan læse mere om de enkelte gårde her.